Aardappelsalade met olijvencrème, tomaat en radijs

…zo van die zomerdagen die vragen om weinig of niets, dat je denkt fuck die wagen, dan neem ik nog liever de fiets….zingt Bart Peeters in een zomers liedje van hem. En dat is wat we volgens de weerman/vrouw mogen verwachten de komende week…zomerse temperaturen! Een fris slaatje is dan ook welkom op tafel. Deze aardappelsalade is eens iets anders, vooral door de olijvencrème een heel speciaal smaakje.

DSC_8938[1]

1 kg aardappelen

1 sjalot

4 tomaten

een bos radijsjes

verse krulpeterselie

40 g zonnebloempitten

1 citroen

olijvencrème (gemaakt van olijven, kappertjes en crème fraîche, die je samen mixt)

peper en zout

Kook de aardappelen. Giet af en laat wat afkoelen. Snij ze in blokjes

Snipper ondertussen de sjalot. Snij de tomaten in parten en snij de radijsjes in dunne schijfjes. Snij de helft van het radijsblad klein en hak de krulpeterselie fijn. Meng alle groenten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom.

Verhit een pan op een hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.

Voeg de aardappelen en de olijvencrème toe aan de saladekom en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap

Garneer met de geroosterde zonnebloempitten

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Aardappelsalade met olijvencrème, tomaat en radijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.