Abrikozencake

Is dit een taart of een cake? Wie zal het zeggen, maar in ieder geval staat vast dat ze heel lekker is! Het heeft altijd iets troostrijks om je tanden te zetten in een overheerlijk stuk gebak, terwijl er suiker aan je kin hangt en er kruimels op je schoot vallen. Als je twijfelt aan je eigen baktalent dan moet je deze cake zeker proberen, zo makkelijk. Je zult versteld staan van je kunnen, ik beloof het je.

 

AgjRfdcm2GBj6U9w_ef6fxvsgaey74BUkHkgx1Me5W4=w1031-h685-no.jpg

200 g fijne kristalsuiker

200 g zachte boter

200 g zelfrijzend bakmeel

1 koffielepel bakpoeder


4 eieren

1 koffielepel amandel extract

1 blik van 400 g halve abrikozen


25 g amandelschaafsel

Warm de oven voor op 180°C

Doe de suiker, bakmeel, boter, eieren en amandelextract in een grote kom en meng alles met een mixer tot een glad mengsel.

Leg de halve abrikozen in de bakvorm met de bolle kant naar beneden.

Stort het deeg in de vorm boven de abrikozen en strijk glad.

Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 35 minuten. (afhankelijk van welke oven je hebt), totdat deze goudbruin is en een satéprikker er droog uitkomt.

Laat even koelen en serveer warm, lauw of gewoon koud met een lekker tasje koffie

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.