Albondigas

Heerlijke gehaktballetjes in een heel pittige tomatensaus, het brengt de Spaanse zomerzon op je bord tijdens deze koudere winterdagen.

004.JPG

 

3 eetlepels olijfolie

2 uien, fijngesnipperd

3 tenen knoflook, geplet en gesnipperd

1 lepel gedroogde oregano 1/2 lepel komijn, 1/2 lepel, gedroogde spaanse peper, verkruimeld

200 ml rode wijn

400 g tomaten, in stukjes gesneden

1 reepje sinaasappelschil

1 beetje suiker

 

Voor de albondigas:

500 g gehakt, helft rund, helft varkens (of lam)

1 lepel pittig paprikapoeder

1/2 lepel komijn

1 klein ei, geklopt

3 lepels wit broodkruim

1 eetlepel melk

 

 

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht maar nog niet verkleurd zijn. Bak de knoflook en oregano 1 minuut mee. Schep de helft van de uien in een kom en laat ze afkoelen.

Voeg de verkruimelde Spaanse peper en het komijnpoeder toe aan het uienmengsel en bak 30 seconden mee. Doe de rode wijn, gesneden tomaten en sinaasappelschil erbij en laat 30 minuten zachtjes koken tot de saus iets ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker toe om de smaak van de tomaten te neutraliseren. Haal de pan van het vuur.

Verwijder voor de albondigas het vel van de worst en doe het vlees bij de afgekoelde gebakken uien, samen met rundergehakt, paprikapoeder, komijnpoeder, peterselie, ei, broodkruimels en melk. Kneed het gehakt met de handen tot alles goed gemengd is, breng op smaak met zout en peper en draai 20 gehaktballetjes.

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de albondigas in porties bruin. Voeg indien nodig extra olie toe.

Schep de albondigas bij de pittige tomatensaus en laat 30 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Strooi er voor het serveren extra peterselie over.

Deze verrukkelijke gehaktballetjes met pittige tomatensaus kun je van tevoren klaarmaken en vervolgens opwarmen in een braadpan of oven.

 

Ze smaken zelfs nog lekkerder als je ze een dag van tevoren maakt.

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.