Amandelcake

Een cake, wie lust dat nu niet?
Dit recept is ideaal als tussendoortje, bij de koffie of als zondagse verrassing op de familietafel.
Door het amandelmeel is hij ook glutenvrij!
Ik strooide er wat honing over en bestoof hem even met wat cacaopoeder, maar je kunt, zoals je in het recept leest, ook amandelen erop schikken. Of wat dacht je van een laagje confituur, choco, speculoospasta,…maak er gewoon je eigen cake van!
4 eieren
Schil van 1 citroen
½ kfl kaneel
180 g amandelmeel (te koop bij natuurwinkels of soms Action)
4+4 eetl suiker
Snufje zout
Amandelen om te garneren
2 eetl honing
Boter om in te vetten
.
.
Verwarm de oven op 190 graden.
Splits de eieren nauwkeurig en klop het eiwit met 4 eetl suiker  heel stijf.
Mix daarna in een andere kom de eidooiers, citroenschil, kaneel en 4 eetl suiker met een mixer romig.
Spatel het amandelmeel er door tot er een stevige massa ontstaat. Meng beetje bij beetje het eiwit door het beslag. In het begin gaat misschien een beetje moeizaam maar als alles er doorheen gespateld is ontstaat er een redelijk vloeibaar beslag.
Vet een taartvorm in met een beetje boter en giet het beslag er in. Zet de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Het beslag komt nog iets omhoog maar niet veel. Laat de cake daarna half afkoelen en schenk er honing over en garneer met amandelen.(deze stap hoef je niet te doen, het kan ook zonder honing en amandelen of met andere toppings)
Laat volledig afkoelen!
.
Smakelijk!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.