Ananasconfituur met vanille en limoen

Tropische bui?

Zoet en zomers?

Maak dan dit recept voor ananasconfituur. Smeer het op je toast, boterham of doe in je yoghurt en waan je op een zonovergoten eiland met wuivende palmen en bootjes die….oké, terug naar de realiteit : dit is gewoon een heel lekkere frisse confituur (ook bij regenweer!) 😉

ananasconfituurBIO-limoenen, gewassen

500g verse stukjes ananas

1 vanillestokje

500 g geleisuiker

Schil de limoenen met een scherp mesje zo dun mogelijk en snij de schillen in dunne reepjes. Pers de vruchten uit. Pureer de ananas met het limoensap in de keukenmachine of met de staafmixer. Snijd het vanillestokje in de lengte open.

Schep in een ruime pan de ananaspuree, reepjes schil, vanillestokje en suiker door elkaar. Breng alles langzaam aan de kook en laat het mengsel 4 min. flink borrelend doorkoken.

Leg met hulp van een tang in elke pot een half vanillestokje en schenk de confituur in potten. Sluit ze, laat ze 15 min. staan, zet de potten daarna 5 min. op de kop. Keer ze weer en laat de potten afkoelen.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.