Ananasconfituur

Foto0215.jpg

 

900 gram schoongemaakte verse ananas, in stukjes
sap van een halve citroen
1 kilo geleisuiker

Doe de ananasstukjes in een grote pan en maak met de mixer of keukenrobot fijn. Roer het citroensap en de geleisuiker erdoor. Breng het geheel aan de kook. Als het flink borrelt en het blijft borrelen als je met een houten lepel roert, gaat de kooktijd in. Op het pak geleisuiker staat 4 minuten, maar ik kook de confituur altijd 6 minuten, dan wordt ie lekker stevig.

Direct in schone potten gieten, deksel goed dichtdraaien en 10 minuten op de kop wegzetten. Daarna omdraaien en confituur laten afkoelen.

Is 1 jaar houdbaar en veeeel lekkerder dan die uit de winkel

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.