Appelcrumble

Appelcrumble! Een warme (of koude) verwennerij.
Deze crumble staat hier regelmatig op tafel, omdat het zo ontzettend lekker is. Met een bolletje vanille-ijs erbij is het ook een perfect dessert als je gasten hebt. Eventueel met wat in rum geweekte rozijntjes bij de appels, kan het recept wat ‘volwassener’ gemaakt worden.
Of met stukjes pure chocolade eronder…ontelbare mogelijkheden!
Maar liefst eet ik dit op de gewone wijze. Een 1-persoonsportie is zo klaar! Ik kan het weten…:-)


6 appels in stukjes en in een ingevette vuurvaste schotel doen en eventueel wat kaneelpoeder erover strooien (je kunt dit ook weglaten).
Crumbledeeg maken:  150g bloem, 180g suiker en 150g zachte boter mengen tot kruimels.
Over de appels gieten en bakken in een voorverwarmde oven van 180° voor ongeveer 30 minuutjes.

Héérlijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.