Appeltaart-haver-muffins

Deze gezonde havermuffins zijn erg lekker als ontbijt, ideaal voor een haastige ochtend!
Of eet ze als gezond tussendoortje met een  “zatje kaffie”, na het sporten, tijdens het shoppen…of geef ze weg en bak ze gewoon omdat het huis dan zo heerlijk naar appeltaart ruikt! 😉

 

250 gram havermout
1 kfl bakpoeder
snuf zout
2 el gesmolten boter
480 ml melk
1 ei
25 gram honing
2 appels
1 kfl kaneel
eventueel : 40 gram rozijnen

Doe de droge ingrediënten in een kom: havermout, bakpoeder, kaneel en zout en roer goed dooreen.
In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar.
Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.
Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes
Voeg dan de stukjes appel (en eventueel rozijnen) toe en spatel deze door het mengsel heen.

Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes.

Bak de muffins is 30 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

Smakelijk!

 

21 gedachten over “Appeltaart-haver-muffins”

  1. Mag de honing vervangen worden door Tagatesse of Stevia kristal? En hoeveel ?
    Ik mag geen suiker gebruiken wegens pre diabetes en honing = suiker!
    Mag de melk ook mager zijn? Of ken je een plantaardig alternatief?
    Bedankt

    1. Je kan dit inderdaad vervangen Monique. Ik weet wel niet of het resultaat helemaal hetzelfde zal zijn, maar het is het proberen waard! Hou je me op de hoogte? Bedankt voor je bezoek hier

  2. Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn echt lekker.
    Ben de overschot aan het opsmullen, terwijl ik dit bericht typ 😋
    Ik heb ze wel 45 min. laten bakken, omdat ze anders niet gaar waren en ik zat te wachten op het goudgele kleurtje zoals op jou foto, maar dat is spijtig genoeg niet gelukt.

    1. hey Ilse! Leuk dat je dit ook zo lekker vindt!!Stond je oven niet hoog genoeg zodat het zolang moest bakken en het kleurtje niet kwam? Een tip : smeer er bovenaan wat choco of confituur op. Ook mooi en lekker 😉

    1. Een koffielepel (5 ml) is iets groter dan een theelepel (3 ml). Maar denk dat dit te verwaarlozen is. Dus gebruik gerust jouw theelepel maar!. Fijn dat je hier langskomt en receptjes uittest! Bedankt en veel kookplezier.

    1. Dag Inge! Leuk dat je hier langskomt. Ik gebruik altijd papieren vormpjes. Die zijn dan makkelijk af te trekken van de muffin. Als je andere vormpjes gebruikt dan kun je ze misschien wat invetten met olie of boter.

    1. Dag Inez! Eerlijkheidshalve dien ik te bekennen dat ik dit nog nooit probeerde. We eten ze meestal onmiddellijk op 😉
      Misschien eens proberen met 1-tje? Laat maar eens weten of het nog lekker was nadien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.