Appeltaart-haver-muffins

Deze gezonde havermuffins zijn erg lekker als ontbijt, ideaal voor een haastige ochtend!
Of eet ze als gezond tussendoortje met een  “zatje kaffie”, na het sporten, tijdens het shoppen…of geef ze weg en bak ze gewoon omdat het huis dan zo heerlijk naar appeltaart ruikt! 😉

 

250 gram havermout
1 kfl bakpoeder
snuf zout
2 el gesmolten boter
480 ml melk
1 ei
25 gram honing
2 appels
1 kfl kaneel
eventueel : 40 gram rozijnen

Doe de droge ingrediënten in een kom: havermout, bakpoeder, kaneel en zout en roer goed dooreen.
In de andere kom doe je de boter, melk, ei en honing bij elkaar.
Voeg de inhoud van de twee kommen samen en meng goed door. Laat het heel even staan, de havermout neemt wat vocht op en het geheel wordt wat dikker.
Schil ondertussen vast de appel en snij deze in blokjes
Voeg dan de stukjes appel (en eventueel rozijnen) toe en spatel deze door het mengsel heen.

Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes.

Bak de muffins is 30 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.

Smakelijk!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

4 gedachten over “Appeltaart-haver-muffins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.