Appeltaart met amandelen

appeltaart met amandelen

-1 rol bladerdeeg
-200gr zachte echte boter
-15Ogr bloem en 1/2tl bakpoeder
-5Ogram gemalen amandelen
-200 gr witte suiker
-4 eitjes
-beetje geschaafde amandelen
-appelen geschild in vier gesneden , klokhuis verwijderd
-beetje verwarmde abrikozenconfituur

Hoe maak ik het:

-beleg een taartvorm van 25cm (liefst met losse bodem) met het bladerdeeg
-maak een vier-vierde beslag met de boter, suiker, eitjes, bloem en bakpoeder en amandelpoeder
-stort dit op het bladerdeeg
-leg de appel die je hebt ingesneden zoals op de foto (niet helemaal doorsnijden dus, maar kleine inkepingen op 3mm van mekaar ongeveer) bovenop het deeg
-bestrooi met de amandelschilfers en een beetje witte suiker
-bak voor 2O minuten in een voorverwarmde oven van 2OO graden
-haal uit oven en bestrijk bovenkant met de confituur
-ontvorm na een 15 tal minuten en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.