Aubergine met kappertjes en tomaat

aubergines met kappertjes en tomaat

Voor 4 personen:

2 aubergines   3eetl olijfolie   2 teentjes knoflook   1 eetl kappertjes   2 eetl peterselie   6 mooie rijpe tomaten   1eetl tomatenpuree   1rode ui   4 takjes tijm   peper en zout

1. Snij de aubergine in stukken,  doe ze in een vergiet en bestrooi met zout.  Laat een uur trekken.

2. Pel de tomaten door ze ongeveer 10seconden onder te dompelen in kokend water en vervolgens te ‘schrikken’ in ijskoud water.  Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten, doe de zaadlijsten in een zeef.  Hak de tomaten grof en pers het sap uit de zaadlijsten door een zeef

3. Snijd de ui in fijne ringen en stoof de ui glazig in wat olijfolie.  Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 à 3 minuten meestoven.  Voeg de gehakte tomaten en de tijm toe en laat sudderen tot een mooie saus.

4. Snipper de knoflook fijn.  Bal de aubergines in de olijfolie en voeg de knoflook toe wanneer de aubergines beginnen te kleuren.  Voeg de tomatensaus toe wanneer de aubergines mooi bruin zijn.  Laat alles nog 10 mlinuten zachtjes sudderen en voeg vervolgens de kappertjes toe.  Laat nog 5 minuten indikken en breng het geheel op smaak met peper en zout.

5. Bestrooi voor het serveren met de fijngesnipperde peterselie

 

Ps: heb het deze middag gegeten en het smaakt hmmmmmm…zacht en lekker!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.