Avocado op een boterham

De avocado is een vrucht die groeit aan een avocadoboom. De vrucht rijpt niet aan de boom, maar nadat hij geplukt is. Dus is hij geen groente, maar een vrucht. Een rijpe avocado is boterzacht en eigenlijk ook wel erg vet. Met een vetgehalte van soms wel 30% is het niet echt een mager iets.  Veel mensen denken dan ook dat avocado een dikmaker is en eten ze die daarom niet.  Het klopt inderdaad dat een halve avocado zo’n  170 tot 180 Kcal bevat.

Waarom je hem zeker mag/moet eten,  is dat de vetten in avocado heel erg gezond zijn en hij enorm veel vezels, vitaminen en mineralen bevat. Het vet (oliezuur) zou een heel gunstige effect hebben op cholesterol.  Dus past hij wel degelijk in een gezond eetpatroon. En hij is veelzijdig, denk maar aan guacamole, slaatjes, in de oven,…

Sinds kort heb ik de avocado herontdekt en dit receptje is nu mijn favoriet.

aCB2P6cDKKCKtUIRn6m28Vqwmurpictus0kGRXd79Xk=w1031-h685-no.jpg

Voor 1 persoon:

1 dikke boterham, geroosterd

wat caesardressing (recept hier op de blog)

1/2 avocado

Toast de boterham, smeer wat caesardressing op het brood en beleg met plakjes avocado. Strooi nog wat versgemalen zwarte peper bovenop…

Smullen maar!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.