Avocadomayonaise

Een combinatie van avocado, tomaat en komkommer is altijd een voltreffer. In mijn koelkast lag er nog een verloren tomaat, een halve rode ui en een avocado die zeer dringend moest gegeten worden. Weggooien is geen optie ten huize VanEten, alles krijgt een bestemming… richting mond. Het resultaat is een heel lekkere boterham geworden die uitstekend dienst doet als lichte lunch op een doordeweekse dag, maar je kunt er ook prima mee voor de dag komen als hapje voor je gasten. Maak er dan wel een bruschetta van of een hapje in een glaasje. En nu zit er in mijn koelkast een heerlijke avocadomayonaise, ha!

dZ2kCzxVVCVH_YIdbcxENqCNT9p7QxY7YiwwYq61IGA=w1031-h685-no.jpg

 

1 teentje knoflook

enkele takjes dragonblaadjes

1 avocado

een grote lepel mayonaise

wat room

tomaat

rode ui

komkommer

peper en zout
Pel en snijd de knoflook. Rits de dragonblaadjes van de takjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pureer de avocado met de mayonaise, knoflook, crème fraîche en dragon met de staafmixer tot een glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snij de tomaat en komkommer in kleine stukjes. De rode ui in dunne ringen. Beleg je boterham dik met de avocadomayonaise, strooi er de groenten op en kruid af met wat zwarte peper!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.