Bananacookie

Instagram en Pinterest zijn twee van mijn inspiratiebronnen waar ik uren op kan surfen op zoek naar lekkere, originele recepten. Of om ideetjes op te doen om zelf iets in elkaar te flansen. Twee mistroostige, bruine, overrijpe bananen lagen lelijk te wezen in de fruitmand en ik vond het zonde om ze weg te gooien. Ook al eet ik graag bananen, toch vind ik zo’n overrijp exemplaar veel te zoet. Bananenbrood en smoothies daar had ik geen zin in, dus zocht ik naar koekjes met banaan en kwam dit recept tegen. Een koekje met 2 ingrediënten, banaan en havermout, supersimpel en makkelijk! En hoe rijper de banaan, hoe zoeter het koekje…mooi meegenomen, want op die manier hoef je geen suiker toe te voegen. De havermout fungeert als een soort van meel. Bananen variëren in grote en dat beïnvloed het “deeg”. Voeg meer havermout toe als het “deeg” te nat is. Met als resultaat een lekker “chewy” gezond koekje voor bij een kop koffie.

koekje

Wat heb je nodig voor 12 koekjes:

  • 300 gram rijpe banaan
  • 100 gram havermout

Dit kun je (eventueel) toevoegen:

  • 20 gram ongezouten en ongebrande noten
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram pure chocolade min. 72% cacao

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de bananen, snijd in stukjes en prak fijn met een vork.

Voeg de havermout toe en meng goed door elkaar.

Hak de noten & chocolade in stukjes. Niet te fijn, want je wilt kleine herkenbare stukjes overhouden. De noten en de helft van de rozijnen voeg je toe aan het “beslag”. De chocolade & rozijnen houd je apart.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Om de koekjes even groot te houden, gebruik ik een eetlepel. Neem een flinke eetlepel “beslag” en leg op het bakpapier en ga door totdat “beslag” op is. Strooi vervolgens de rozijnen en stukjes chocolade erover. Druk plat met de bolle kant van de lepel, zodat ze in het koekje gedrukt worden.

Zet de havermout banaan koekjes 20 minuten in de oven.

Smakelijk!

Tip: voor de extra’s zijn de mogelijkheden volgens je eigen smaak en voorraad. Je kan pitten & zaden, kaneel of koekkruiden, sinaasappelschil, gedroogd fruit of wat dan ook gebruiken..

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.