Basilicumolie

Kruidenolie maken is niet moeilijk en een heerlijke manier om tijdens de wintermaanden van de kruidenaroma’s te kunnen genieten. In een mooie fles verpakt is het ook een leuk geschenk om aan iemand te geven, vooral foodies zullen hier heel blij mee zijn!

Ik had veel basilicum en hou enorm van de smaak en dus ontstond deze basilicumolie

004.JPG

375 ml olijfolie

2 handen basilicumblaadjes

4 handenvol basilicumblaadjes, geblancheerd en uitgelekt, extra

60 ml olijfolie, extra

 

Verwarm olie en de basilicum op laag vuur. Laat in ongeveer 5 minuten net warm worden. Laat de pan 15 minuten trekken en giet de olie door een zeef.

Draai de extra basilicum en olie in een blender glad.

Roer dit mengsel door de basilicumolie.

Giet in een flesje en bewaar in de koelkast.

Tip : beleg wat brood met geitenkaas en besprenkel deze olie erover, heerlijk!

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.