Boerenkool met rookworst

Op zijn Hollands…én ’t is er het weer voor!

Foto0202.jpg

 

    • 1/2 kg kruimige aardappelen
    • 1 rookworst
    • 300 gram panklare boerenkool
    • 25 gram boter
    • 1 eetlepel azijn
    • versgemalen peper

 

Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken. Doe de boerenkool in een grote pan en leg de aardappels erop. Voeg ongeveer 2,5 deciliter water en 1 koffielepel zout toe. Breng op een matig hoog vuur de boerenkool en aardappels met de deksel op de pan aan de kook. Laat de boerenkool in ongeveer 10 minuten slinken. Neem de rookworsten uit de verpakking en leg ze op de aardappels. Kook de boerenkool en aardappels afgedekt in nog ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Neem daarna de rookworsten uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Giet de boerenkool en de aardappels af en vang het kookvocht op in een kom. Stamp met een aardappelstamper de boerenkool en de aardappels fijn. Voeg boter en azijn toe. Roer alles goed door elkaar en voeg al roerend steeds een scheutje kookvocht toe tot alles smeuïg is. Warm al roerend de stamppot nog enkele minuten door. Breng het verder op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje azijn. Schep de boerenkoolstamppot borden. Snijd de rookworst in plakjes en leg ze op de boerenkool. Lekker met piccalilly of mosterd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.