Bonbons van foie gras met amandel en pistachenoot

Pjeuwww, de feestweek (lees eetweek) is voorbij! Wat een mens allemaal onder zijn neus schuift met deze dagen is toch ongelooflijk, als je daar achteraf over nadenkt.

Allé, zeg nu zelf, als je aan tafel zit dan lijkt dat toch niet zoveel : een paar scampi, een paar blokjes foie gras, een stukje kabeljauw, beetje gratin, een lepeltje of 2 saus? Erg is dat toch niet om een paar dagen een paar uur in de keuken te staan?En toch mogen ze me met een vuilblik bijeenvegen na al dat eet en kookplezier.

Foie gras is iets dat ik lekker vind. Ik ben me wel degelijk bewust van het dierenleed dat dit stukje lekkers vereist voor het op mijn bord komt. Zoals jaarlijks tijdens de eindejaarsperiode voerde GAIA dit jaar ook campagne tegen foie gras en promootten ze hun faux gras. In een reclamespot hebben ze enkele bekende Vlamingen ‘gedwangvoederd’. Zij zongen een liedje met een trechter in hun keel, zoals de ‘foie gras’ ganzen gevoederd worden.

Faux gras heb ik nog niet gegeten, weet dan ook niet of de structuur dezelfde is als foie gras. Als dit wel zo is dan kun je dit recept gerust op dezelfde manier maken met het namaakproduct. Als ik ergens de kans krijg dan ga ik die faux toch ook eens proeven…

 

Voor 4 personen:

150g eenden-of ganzenleverpastei (in blok)

30g amandelen

30g pistachenoten

30g sesamzaad

Kook wat water in een steelpannetje. Voeg de amandelen toe en laar even opkoken. Giet af en pel de amandelen.

Doe de amandelen met de pistachenootjes in de blender en cutter fijn. Voeg de sesamzaadjes toe.

Verdeel de foie gras in 20 kleine gelijke blokjes of balletjes. Steek ze op een houten prikker.

Wentel de blokjes door de notenmengeling. Vouw ze in een beetje vershoudfolie en zet ze in de koelkast.

Verwijder de vershoudfolie 10 minuten voor het opdienen en zet de bonbons op een schotel en serveer.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.