Bospaddenstoelensoep

De titel van dit recept neerleggen op een Scrabblebord zou ongetwijfeld voor veel punten zorgen!

pCb_rcbBPMJw8Oz5wrOLq-r9FB6-ioQ2rHHUnmnYufo=w1031-h685-no.jpg

1 bos lenteuitjes

600g gemengde paddenstoelen

olijfolie

3 takjes tijm

600 ml water

1 groentenbouillonblokje

100ml witte wijn

100 ml melk

200ml room

 

Snij de bosuitje in ringen en snij de paddenstoelen fijn.

Verhit een scheut olie in een kom en bak de bosuitjes en driekwart van de paddenstoelen.

Hak de tijm fijn

Voeg het water, bouillonblokje, witte wijn, melk, kookroom, mosterd en de tijm toe

Kook de soep voor zo’n 12 minuten

Mix en zeef nadien de soep

Schik een beetje olie in een pan en bak de overgebleven paddenstoelen flink aan. Kruid met peper en zout.

Roer de paddenstoelen nadien door de soep

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.