Bretoense appeltaart

Héél makkelijk en héél vlug klaar en hééééééél lekker!! 🙂

appeltaart

 

  • een rol kruimeldeeg
  • 4 jonagoldappels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175g suiker
  • 100g boter
  • 3 eieren
  • 35g maïszetmeel

Appels schillen en in blokjes snijden. Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem. Smelt de rest van de boter. Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maizena tot een homogene massa met de garde of de mixer op lage snelheid. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Breng het kruimeldeeg in de taartvorm en prik in met een vork.  Doe er dan de appelblokjes in. Giet het botermengsel over de appelblokjes

Bakken gedurende 45 min op 180°C.

Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs of gewoon koud met een lekker tasje koffie/thee.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Een gedachte over “Bretoense appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.