Broccolisalade met granaatappel en rozijnen

Een heerlijk snelle salade en eens iets anders dan tomaat, wortel en komkommer. Ze heeft een knapperige structuur door de rauwe broccoli en een heel frisse toets door de yoghurt. Lekker als bijgerecht of als lichte lunch met een snee geroosterd roggebrood, hmmm!!

2 stronken verse broccoli

1 kleine rode ui, gesnipperd

pitjes uit 1 granaatappel

150 g rozijnen

75 g zonnebloempitten, geroosterd

250 ml griekse yoghurt

1 koffielepel Maldonzout

versgemalen zwarte peper

 

Verdeel de broccoli in roosjes en snij deze als dat nodig is in hapklare stukjes.

Doe de broccoli in een schaal, samen met de ui, granaatappelpitjes, rozijnen en zonnebloempitten.

Schep goed om

Voeg de yoghurt, en naar smaak zout en peper toe.

Schep alles goed doorheen en zorg dat alles bedekt is met yoghurt.

Smakelijk!

Tip : deze salade kun je natuurlijk ook met echte mayonaise maken of helft mayo helft yoghurt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.