Broodpudding

Beste lezers, haal jullie retro kookschort maar boven en maak u klaar voor een moment vol ouderwets plezier in de keuken! Jullie krijgen mijn recept voor broodpudding. Is dit het beste recept? Ik weet het niet.
Er bestaan heel veel verschillende manieren om broodpudding te maken. Met rozijntjes, met appel, met nootjes, met peperkoek, …dit is het mijne: met alcohol!

 

240 g brood
400 ml melk
1 zakje vanillesuiker (10 g) of wat vanille-essence
1 zakje  vanillepuddingpoeder (bv. van Imperial)
100 g suiker
3 losgeklopte eieren
handvol rozijntjes
een goeie scheut rum! (of rum-essence)

Verwarm de oven voor op 200°C
Verkruimel het brood in een kom.
Overgiet met de melk en laat even weken.
Prak fijn.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Bedek een ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
Bak 30 min op 200°C.
Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog 10 à 20 min.

Check na 40 min. regelmatig eens met een vork, zodat de broodpudding zeker niet te droog wordt.

Smakelijk!

2 gedachten over “Broodpudding”

  1. Via Pinterest op uw blog terecht gekomen op zoek naar recept voor broodpudding ( die ondertussen al te bakken staat in de oven )
    Het ruikt hier nu heerlijk in huis!

    Leuke blog met veel recepten waarvan ik er zeker ga maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.