Broodpudding met amandel en appel

broodpudding met amandel

300 gram oud brood – een halve liter melk – 200 gr kristalsuiker – 5 eieren

Naar smaak: amandelessence – 2 appels – wat amandelschaafsel – een weinig kaneel – vanillesuiker

Doe het brood in een kom en giet er de lauw geworden gesuikerde melk over. Laat het brood een beetje weken. Plet het daarna met je gewassen handen (of een vork) tot het een dikke brij vormt. Voeg er de essence ,appels in stukjes, kaneel, vanillesuiker en de geklutste eieren bij.
Giet alles in een beboterde vuurvaste vorm. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°C)
Keer om op een warme schotel.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.