Bruschetta met peer, nootjes en kaas

Foodpairing is een concept waarbij door middel van geuren en smaken gekeken wordt naar welke ingrediënten goed bij elkaar passen. Onlangs deed ik een workshop bij Lieve Byttebier (rue de surène), in samenwerking met Stephanie Coorevits (The kitchenary tales). We kregen een goeie duidelijke uitleg over hoe nu zoiets in zijn werk gaat. Maar er mocht ook gekookt worden. In teams mochten we uitproberen en dit hapje ontstond in ons team (naar een idee van teamgenoot Kaat). Heel lekker en eenvoudig te bereiden en verrassend origineel qua smaak. En ik mocht voor de eerste keer in mijn leven ‘handfotomodel’ zijn, leuk wi 🙂

14916535614_c979979a75_o.jpg

Foto : KellySteenlandt

 

stokbrood

mayonaise

peer

schimmelkaas (type Gorgonzola, Bleu d’ Auvergne,…)

nootjes, gehakt

peper, nootmuskaat

boter

Snij het stokbrood in schijven en gril ze in de oven tot ze goed krokant zijn.

Snij de peer in mooie schijfjes en bak ze in goeie! boter tot ze mooi bruin zijn. Strooi er wat peper en nootmuskaat over.

Smeer wat mayonaise op de bruschetta. Beleg met de gebakken peer. Leg er een stukje blauwkaas op.

Steek onder de gril tot de kaas gesmolten is.

Bestrooi voor het opdienen met de gehakte nootjes.

Dien onmiddellijk op

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.