Caesardressing

Een dressing is een soort saus die gebruikt wordt in een slaatje. Het is de bedoeling om dat slaatje of gerecht nog meer smaak te geven.  Zo’n saus bestaat meestal uit mayonaise, mosterd, olie, citroensap en kruiden. En dan nog eens suiker of honing erbij als het een zoete saus betreft. Voor vetarme dressing voegen ze een verdikkingsmiddel toe.

En net die dingen wil ik schrappen uit mijn voeding. Geen toevoegingen, geen light,  zo min mogelijk suikers…maar, tja…een dressing, daar hou ik wel van. Mijn absolute favoriet is de caesar dressing en daarom maakte ik een die lichter en gezonder en ook nog eens veel makkelijker te maken is dan de originele. Echt heel ‘light’ is hij niet, maar met dit recept heb je alle smaken van de klassieke versie, hmmmm!

Voor ongeveer 150ml:

1 knoflookteentje, gepeld en geraspt (heel fijn)

2 ansjovisfiletjes in olijfolie

30g Parmezaanse kaas, fijngeraspt

Peper en fleur de sel, naar smaak

3 eetlepels Griekse yoghurt

2 eetlepels extra vergine olijfolie

een scheutje citroensap

Doe de knoflook, ansjovis, Parmezaanse kaas, zout en peper in een vijzel en maal alles tot een gladde massa met behulp van een stamper (of doe het in je blender).

Voeg lepel voor lepel de yoghurt en olijfolie toe

Giet het citroensap erbij, meng alles goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.

Giet over in een bokaal en bewaar in je koelkast

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.