Cajunkip met pasta

cajunkip

  • 400g pasta (naar keuze)
  • 2 flinke kipfilets, in blokjes
  • 2 eetlepels Cajunkruiden
  • 1 rode en 1 groene paprika, in stukjes
  • champignons
  • 1 gehakte sjalot
  • 1flesje room
  • 1/4 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel citroensap
  • wat zout, knoflookpoeder, zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

 

 

Breng een grote kom water aan de kook en kook de pasta al dente.

Bak de stukjes kipfilet in wat boter in de wok.  Voeg de Cajunkruiden, sjalot, paprika toe en roerbak. Als alles een beetje gestoofd is voeg je de champignons toe.  Roerbak nog 3 à 4 minuten en zet dan op een lager vuur.  Voeg de room, basilicum, citroensap, zout, knoflookpoeder en zwarte peper toe aan je saus.

Voeg de pasta bij de saus en hussel door elkaar.  Bestrooi eventueel met wat parmezaanse kaas en serveer!

Cajunkruiden zijn afkomstig uit Amerika. Het gaat om een pikant, aromatisch mengsel van verschillende kruiden en specerijen, zoals zout, zwarte, witte en cayennepeper, paprika-, knoflook- en uienpoeder, tijm, selderij, basilicum en oregano. Hoewel cajunkruiden traditioneel veel gebruikt worden bij vleesgerechten, smaken ze ook bij groenten zeer goed

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.