Cake met appelmoes, havermout, cranberry’s en noten

Wat doe je met een overschot van zelfgemaakte suikervrije appelmoes?

Eén van de dingen die je ermee kan doen is bakken. Bakken? Ja, bakken! Je kunt appelmoes gewoon gebruiken als vervanger voor boter. Met wat havermout, noten en cranberry’s erbij maak je in een wip (of toch in 45 minuten, ha!) een heel gezond tussendoortje.

DSC_9691100 g havermout

50 g boekweitmeel
250 g appelmoes
3 eieren
50 g rozijnen en cranberries (gedroogde)
40 g noten (kies zelf wat je lekker vindt)
2 tl bakpoeder
2 tl kaneel
snuf zout
beetje zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eieren luchtig. Voeg de havermout, het boekweitmeel en een snuf zout toe en meng het door elkaar.

Spatel de appelmoes, de kaneel en het bakpoeder door het beslag.

Voeg een scheutje zonnebloemolie toe. Je kunt ook een neutrale olijfolie of kokosolie gebruiken.

Hak de noten grof en voeg deze samen met de rozijnen en de cranberries toe aan het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 20 cm.

Bak de appelmoescake in ongeveer 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.