Cake met chocolade, banaan en blauwe bessen

Pure chocolade is heel verantwoord zeggen de voedingsexperts… wanneer je één blokje per dag eet. Maar de verleiding kunnen weerstaan wanneer er een heel blok pure chocolade voor je ligt? Duuuhhh…
Mijn ervaring is dat wanneer er een blok van die chocolade voor mij ligt (en ik geen andere in huis heb), deze even gauw op is als zijn melkvariant. Is het dan wel zo verstandig om chocolade in huis te halen? Hier ten huize HofVanEten dus niet. Want op deze manier krijg ik niet alleen de positieve voedingstoffen binnen, maar ook veel verzadigd vet. Wat dan weer niet goed is voor de lijn.
Kun jij het wel bij één blokje houden? Dan is dat super!
Ik haalde net een reep in huis en maakte er deze cake van. Reep in één keer op en een lekker tussendoortje in huis. Win – win dus 😉

200 g chocolade (75% cacao)
50 g havermout
50 g amandelmeel
50 g kokosmeel
2 tl bakpoeder
3 rijpe bananen
3 eieren
2 eetlepels kokosvet
1 eetlepel honing (of agave)
200 g blauwe bessen

Oven op 180° voorverwarmen.
Cakevorm met bakpapier bekleden.
Chocolade smelten au bain marie of in de microgolf. Laat wat afkoelen.
Havermout fijn blenden met de mixer en meng met het amandelmeel, het kokosmeel en bakpoeder.
Meng/mix in de blender de bananen met de eieren, het gesmolten kokosveten de honing.
Spatel dit mengsel door het droge meelmengsel.
Roer er de chocoladesaus door en daarna ook (voorzichtig) de bessen.
Laat 50 minuten bakken en laat vervolgens goed afkoelen.

Smakelijk!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.