Cake met chocoladestukjes en glazuur

cake

4 eieren, 200gram suiker, 200gram zelfrijzende bloem, 140gram boter, 1 pakje vanillesuiker en een handvol chocoladestukjes.

Bewerk de boter met de suiker en de eierdooiers tot een lichte homogene massa. Voeg er de gezeefde bloem bij. Spatel voorzichtig de chocoladestukjes door het deeg. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg de stijfgeklopte eiwitten aan de massa toe. Beboter de cakevorm en bestrooi hem met bloem. Breng de massa in de cakevorm en bak in een voorverwarde oven van 175°C gedurende 45min. controleer met een breinaald: wanneer er niets meer aan blijft kleven is de cake gaar. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Glazuur :Maak het glazuur door de 150g chocolade te smelten met het water. 3 eetlepels room toevoegen en van het vuur afhalen. Wat (1el) koude boter toevoegen.

Schenk de glazuur over de cake.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.