Cake voor chocoholics

chocolacake

300 g suiker
275 g gesmolten boter
6 eieren
100 g bloem
400 g Côte d’Or
Een vierkante of rechthoekige bakvorm

Bereiding :

De oven voorverwarmen op 160-180°C.

Vermeng de suiker en de gesmolten boter.

Voeg er de dooiers bij en het tot sneeuw geklopte eiwit. Dan de bloem. Blijf mengen tot u een romige bereiding hebt.

Laat de Côte d’Or chocolade smelten au bain-marie.

Voeg de gesmolten chocolade bij het mengsel (suiker, boter, eieren, bloem)

Giet het mengsel in de beboterde vorm (niet helemaal vullen !) en laat het deeg ongeveer 40 minuten bakken. Let er op dat er zich een mooi korstje vormt terwijl de rest smeuïg blijft.

Om op te dienen : laat de brownie afkoelen, snijd hem in vierkante porties en serveer ze in papieren vormpjes. Of doe zoals ik en snij stukken naar goesting af 😉 Werk af met gesmolten donkere chocolade.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.