Cannelloni met pittig lamsgehakt

Een eenvoudig pastagerecht en toch ietsje anders door het pittige lamsgehakt. Net voor de feestdagen én kookmarathons beginnen is dit een dankbaar gerecht. Je eet er gemakkelijk 2 dagen van, want opgewarmd is dit nog beter (mijn smaak dan). Ben zelf druk bezig met menu’s aan het samenstellen voor oudjaar en nieuwjaar, inkopen aan het doen, en nog meer van de dingen die velen onder jullie nu waarschijnlijk ook aan het doen zijn. Ik wens jullie alvast gezellige lekkere kerstdagen!

o1rK5C3cdCb4JB1SELXm27LQgcaQEFUb0XqO79TytRs=w1031-h685-no.jpg

400g lamsgehakt

1 uitgeperst knoflookteentje

1 fijngesneden sjalot

1 eetlepel harissa

400g  tomatenstukjes, blik

2 paprika’s , fijngesneden

1 lepel komijnpoeder

1 lepel gemberpoeder

1/2 lepel kaneel

peper en zout

16 cannelloni (buisjes)

50 g boter

50 g bloem

70 g geraspte kaas

Meng het lamsgehakt met de knoflook, sjalot, harissa, komijn, gember, kaneel, peper en zout naar smaak. Vul de cannelloni met het lamsgehakt. Dek af met folie.

Verwarm de oven voor op 180 °C

Verhit de boter in een pan, stoof de paprika’s tot ze beetgaar zijn. Voeg er al roerend de bloem bij tot je een roux verkrijgt. Schenk er al roerend het blik tomatenstukjes bij tot een gladde saus ontstaat.Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat en laat even pruttelen

Schep een laagje saus op de bodem van een ovenschotel. Leg er de gevulde cannelloni op en schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de geraspte kaas

4. Plaats de schaal 40 minuten in de oven.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.