Cassoulet met chorizo

Cassoulet, een echt winters gerecht. Dit recept is een combinatie van kidney- en cannellibonen, pittige worstjes en heerlijke tijm. De korst van broodkruim met look en citroen maakt het geheel af. Het is een weldadige cassoulet die uitstekend dienst doet als comfortfood op een doordeweekse dag, zo’n dag als vandaag dus…

mSj275xlhyEo2GS2aftx7qiNf2J44aIZ4kA12yL9PmQ=w1031-h685-no.jpg

 

Voor 4 – 6 personen:

2 eetlepels olijfolie

3 verse chorizoworstjes

3 varkensworstjes

1 kleine ui, fijngesneden

1 wortel, in stukjes

1 stengel bleekselderij, kleingesneden

4 tenen knoflook, fijngesneden

2 koffielepels tomatenpuree

1 koffielepel pittig paprikapoeder

125ml rode wijn

1 blik tomatenblokjes (400g)

250ml kippenbouillon

4 koffielepels tijmblaadjes

1 blik witte cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt (400g)

1 blik rode kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt (400g)

70g vers broodkruim (grdroogd en gemalen)

1 eetlepel citroenrasp van 1 biocitroen

 

Verwarm de oven voor op 180°C

Verhit 1 eetlepel olie in een grote ovenvaste braadpan op middelhoog vuur en bak alle worstjes in 3-4 minuten rondom bruin. Schep ze op een bord en zet opzij

Draai het vuur wat lager en roerbak de ui, wortel en bleekselder 2-3 minuten.

Voeg 3/4 van de knoflook toe en bak 1 minuut mee.

Schep de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor, schenk de rode wijn erbij en laat 3-4 minuten inkoken op een laag vuur.

Voeg de tomaatblokjes, bouillon en tijm toe en laat 5-6 minuten inkoken.

Snij de worstjes in stukjes en voeg ze met de bonen toe aan de pan.

Zet de pan 25 minuten in de warme oven.

Meng intussen het broodkruim, de citroenrasp en de rest van de knoflook, olie en tijm.

Strooi dit broodmengsel over de cassoulet en zet hem nog 15 minuten in de oven

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.