Chili con quorn

Soms wil ik wel eens wat anders dan gekookte of gestoomde rijst. En dan neem ik al gauw risoni uit de kast. Risoni, of orzo, of kritharakis is een pasta met de vorm van een grote rijstkorrel. De smaak is dezelfde als pasta en is op dezelfde manier te bereiden. Dit is een heel makkelijk recept van vegetarische chili. Je kunt het eten met risoni of rijst, maar ook met brood, koud is het ook lekker, enfin..mogelijkheden zat!

DSC_8540[1]

350 g quorngehakt

2 uien

1 teentje knoflook

400 g risoni (griekse pasta)

400 g rode bonen, uit blik

340 g maïs, uit blik

690 g tomatenblokjes

340 g kikkererwten

2 eetlepels komijnzaadjes

1 mespunt cayennepeper

1 eetlepel paprikapoeder

Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de gesnipperde uien en de knoflook glazig.

Voeg het quorngehakt toe en roer goed.

Doe er de tomatnblokjes, de uitgelekte rode bonen, de uitgelekte maïs en de uitgelekte kikkererwten bij. Kruid met komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper.

Dek de stoofpot af en laat zo’n 45 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig om en voeg eventueel wat water toe zodat de chili niet aanbrandt of te droog wordt.

Kook ondertussen de risoni in lichtgezouten water (kijk op de verpakking hoelang) en giet af en serveer bij de chili

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

One thought on “Chili con quorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.