Chinese wok met varkensreepjes

  • wok
  • 300 g varkensvlees
    2 eetlepels zonnebloemolie
    1/2 rode peper
    100 g gesneden prei
    100 g champignons
    100 g sojascheuten
    100g paprika
  • 75 g gekookte noedels
    1 eetlepel donkere sojasaus
    1/2 teentje knoflook

 

Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snij  fijn. Verhit een eetlepel olie in de wok. Pers de knoflook uit en bak ‘m gedurende 1 min. samen met de peper op de hoogste stand. Snij het vlees in reepjes, voeg ze toe en laat 2 min. meebakken. Schep daarna het vlees uit de wok en houd het warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de champignons, sojascheuten en prei en paprika een 2-tal min. Trek de noedels uit elkaar en laat ‘m 2 min. meebakken. Voeg het vlees toe zodra de noedels warm zijn. Verwarm nog even door en breng op smaak met sojasaus.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.