Chocolade cheesecake met Bastognekoek

Mijn zoektocht  naar het recept van de aller-aller-lekkerste cheesecake die ik, toch bijna telkens ik in Ieper kom eet, is nog niet voorbij.

Dit recept lijkt er heel erg op, bijna net hetzelfde en toch ook nét niet. Dus voor mij hét excuus om nog eens naar Ieper te gaan proeven om te zien wat er nu nog ontbrak… owjaaaa! 🙂

DSC_7695[1].JPG

bvPsVlYmDcoiIWbFirKSdTJden2lwW-zm-dj8hG1eEg=w1067-h709-no.jpg

 

200 g Bastogne koeken

100 g ongezouten roomboter, gesmolten

450 g mascarpone

4 eieren

merg van 1 vanillestokje

250 g witte chocolade

doosje zwarte chocoladedruppels

250 g slagroom

 

Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Tip: bekleed ook de zijkanten met bakpapier. Doe de Bastogne koeken in een keukenmachine en mix tot je fijne kruimels hebt. Doe in een kom.

Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en roer door totdat alle kruimels de boter hebben opgenomen. Bekleed met dit kruimelmengsel de bodem van je springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg voor een gelijkmatige verdeling en zet weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 140 graden C voor een hetelucht oven. Laat de witte chocolade ondertussen au bain marie smelten.

Doe de roomkaas in een grote kom en mix deze glad en romig. Voeg het merg van de vanilleboon toe en voeg vervolgens één voor één alle eieren toe terwijl je tussendoor steeds mixt. Schraap ook af en toe de zijkanten schoon.

De witte chocolade is inmiddels gesmolten en mag van het vuur worden gehaald. Voeg de slagroom toe en roer tot een glad mengsel. Voeg toe aan het beslag en mix nog een keer door tot een glad mengsel. Giet de helft van de chocoladedruppels erbij en roer goed.

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag erin. Sla een paar keer met de springvorm op het keukenblad om eventuele luchtbellen eruit te slaan. Strooi de overige chocoladedruppels bovenop het deeg.

Bak de cheesecake in 50 – 55 minuten gaar. De buitenkant moet stevig aanvoelen, de binnenkant daarentegen mag nog helemaal wiebelig zijn.

Laat je cheesecake volledig afkoelen. Verwijder de springvorm en laat je cheesecake het liefst één nachtje – minimaal 2 uur – verder afkoelen en stevig worden in de koelkast alvorens je deze gaat aansnijden.

Wij aten een restje na 2 dagen en toen was de cake, volgens ons, op zijn best!

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.