Chocoladebrokken

Wanneer de Sint al lang terug in Spanje is en de kinderen hun suikerpeil over de top gegaan is door het vele snoepen, blijft er meestal nog een hele hoop chocolade over. Wat kun je hiermee doen?
Chocolademelk maken, cake bakken, en nog zoveel meer. Ik wou het iets ‘hipper’ aanpakken met iets gezonds toe te voegen en zie…
Het enige wat je voor dit lekkere (toch een beetje gezond) snoepje hoeft te doen is chocolade smelten en versieren met alles wat je maar lekker vindt.

chocoreepRooster eerst de pistachenoten kort in een droge pan en rasp de schil van de sinaasappel.

Breek de chocolade in gelijke stukjes en smelt die au bain marie. Giet de chocolade daarna uit over een stuk bakpapier op een bakplaat of in en bakblik (houd er rekening mee dat die in de koelkast moet passen!). Strooi er de pistachenoten, cranberry’s en sinaasappelrasp overheen (of andere dingen die je lekker vindt) en zet een uurtje in de koelkast.

Breek de plak daarna in stukken en geniet.
De chocolade is in de koelkast nog een week houdbaar.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.