Chocoladecake met kokos

 

SUC57688.JPG

 250 ml water
250 g boter
500 g poedersuiker
190 g zelfrijzende bloem
30 g cacaopoeder
250 g donkere chocolade (fondant)
2 eieren (lichtjes geklopt)
1 koffielepel(s) vanille-extract
2 eiwitten
200g kokospoeder

Verwarm een oven voor tot 160°.


Bestrijk een springvorm voor cake van 24 cm diameter met boter en bestrooi met bloem.
Meng water, boter, chocolade en suiker in een steelpannetje.
Roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zeef de bloem en de cacao samen en roer zachtjes onder het chocolademengsel.

Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract er luchtig onder.

Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm.

Klop 2 eiwitten op tot ze stijf zijn. Roer er voorzichtig 200g kokospoeder onder. Maak een snee in het mengsel in de cakevorm en giet er het eiwitkokosmengels in.
Bak een uur. Laat afkoelen alvorens te ontvormen.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.