Chocoladekaastaart met Oreokoekjes (J. Meus)

Een messenger-bericht met een foto van de laatste creatie van Jeroen Meus. Onderschrift: “Hmmmm” en er nog eens onder : “zondag mama?” Getekend: mijn dochter. Het was Pasen, de familie kwam eten en mijn menu stond al vast. En toch kon ik niet weerstaan…dan maar 2 desserts! Het was zalig lekker, zeker het proberen waard!

2dlroom

1 koffielepel bakpoeder
500 g plattekaas 
20 g cacaopoeder
80  g tarwebloem
2 dl melk
200  g zwarte chocolade
200 g kristalsuiker
eieren
100 g boter
250 g Oreo’s
poedersuiker

verwarm de oven voor tot 175 °C.

Verkruimel de Oreo’s in de keukenmachine.

Smelt de boter en meng ze met de Oreokruimels.

 Doe het mengsel in een springvorm en druk goed aan. Je hoeft de vorm niet in te vetten, want er zit genoeg boter in het ‘deeg’. Gebruik eventueel een vel plasticbodem om de bodem goed aan te drukken.
 Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Splits de eieren. Houd het eiwit apart.

Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban (= als een lint van je lepel lopend)  in de keukenmachine met klopper.

Breek de chocolade in stukken en smelt op een zacht vuur of boven een warmwaterbad. Giet de gesmolten chocolade bij de ruban en roer om in de keukenmachine.

Doe er de melk bij en meng in de keukenmachine

Klop de bloem en het cacaopoeder lepel per lepel door het beslag. Roer er de plattekaas en het bakpoeder door.

 Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het beslag.

Klop de room op tot yoghurtdikte. Spatel ook door het beslag.

 Stort het chocolade-kaasbeslag uit over de bodem en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Ze zal wat inzakken, maar dat is normaal
Haal de taart uit de vorm en bestrooi met poedersuiker. Smakelijk!
*ZEER lekker, maar enorm zwaar om te eten, snijd kleine stukjes en onthou dat ze 2 dagen later nog lekkerder is!*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.