Citroencake

Afb0329.jpg

 

  • 3 citroenen
  • 200g suiker
  • 230g zelfrijzende bloem
  • snufje zout
  • 190g boter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1/2 kfl kardemom
  • Rasp de schil van 3 citroenen en pers het sap uit van 1 citroen.
  •  
  • Klop de boter romig met de suiker en de vanillesuiker. Voeg er één voor één de 4 eieren bij. Goed mengen.
  • Hieraan voegen we achtereenvolgens toe : de gezeefde bloem, rasp van de citroenschil, het citroensap, de kardemom en een snuifje zout.
  •  
  • Cakevorm inboteren en bebloemen en het beslag hierin gieten.
  •  
  • Bakken : 35 min op 180°C. Ontvormen, laten afkoelen en aansnijden.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.