Citroencakejes

Cakejes die je in 10 minuten hebt gemixt en dan nog een klein kwartier in de oven bakt. Snel en makkelijk voor onverwacht bezoek, of leuk om met (klein)kinderen te maken!

Smelt de boter in een pannetje.
Meng de gesmolten boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom.
Rasp de schil van de citroen erboven (of voeg de essence toe).
Voeg de eieren toe en klop opnieuw even kort met de mixer tot het een geheel is.
Voeg dan door een zeef het meel en zout toe. Niet meer mixen, maar met een grote lepel even omscheppen.
Vul dan de cakevormpjes met het deegbeslag en beleg met ultradunne schijfjes citroen en bak 10-15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Laat wat afkoelen en strooi nog wat suiker vanboven en karameliseer dan met een brander

Tip: Haal de schil van de citroenschijfjes! Ik dacht er niet aan en is wat ambetant bij het eten.
Voor chocoladecakejes meng je een een theelepel cacaopoeder door het beslag.
Ook leuk om te versieren met glazuur en strooisel op verjaardagen of andere feestjes!

Smakelijk

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.