Citroentaart

Dit is de citroentaart die alle andere citroentaarten overbodig maakt! Net genoeg suiker in de taart om het zure van de citroen niet te laten overheersen. Stevig en vol van smaak…precies waar ik vandaag zin in heb.

 

xE2hvc4FvWcBgR20kZiJ1MTcqwq6uqaayS9YD3oanhg=w1067-h709-no.jpg

 

125 g zachte boter

300 g suiker

175 g bloem

enkele druppels vanille-essence

snuf zout

3 eieren

2 citroenen BIO

eventueel 125 ml room

 

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Bedek een vorm (ik nam een van 15x30cm) met bakpapier.

Meng de zachte boter met de poedersuiker en de vanille in een middelgrote kom, gebruik hiervoor een siliconen spatel en ‘wrijf’ alles goed door elkaar tot het één geheel is.

Voeg 150 gram bloem toe en meng opnieuw met de spatel tot alles gemengd is.

Spreid het deeg uit in de bakvorm en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Pak een andere kom en klop de eieren daarin.

Voeg de suiker, de resterende 35 gram bloem  en het citroenrasp en –sap toe en klop met de garde tot één geheel. Doe er eventueel de room bij (maakt het iets smeuïger)

Neem de bakvorm uit de oven en giet het citroenmengsel bovenop de warme bodem.

Zet terug in de oven en bak nog eens 20 minuten tot de bovenste laag gaar is.

Mocht na een 10 tal minuutjes de taart bovenaan te bruin worden leg er dan een laag alufolie over.

Laat heel goed afkoelen!

Werk af met citroenglazuur (met een klein beetje gele kleurstof voor een mooie gele kleur)

Haal uit de oven, laat afkoelen en snij dan in gelijke stukken.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.