Confituur van peer en vanille

Confituur maken is één van de dingen die ik het liefst doe.  Geen grote potten vol, maar kleine hoeveelheden fruit verwerken tot een lekker smeersel voor mijn boterham, bij kaas of zelfs bij een gerecht…zalig werk! Mijn voorraad is zo vol dat ik waarschijnlijk nog tot mijn pensioen confituur kan eten. Dus doe ik af en toe iemand eens een plezier met een potje van mijn eigen “goud”, om dan die voorraad gauw weer aan te vullen…zo blijven we bezig, niet?

001.JPG

 

500g peren, geschild zonder klokhuis

sap van 1 citroen

sap van 1 sinaasappel

1 vanillestokje

250 g confituursuiker (of andere suiker, zoals je verkiest)

 

Snij de peer in stukjes en doe ze samen met het citroen- en sinaasappelsap in een ruime kookpot. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan het fruit in de kookpot. Ook het stokje zelf mag hier nog bij.

Zet het geheel op het vuur en laat 10 minuten afgedekt koken.

Vervolgens neemt u een pureestamper om alle stukjes fijn te maken.

Neem de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Roer stevig om en plaats terug op het vuur. Breng aan de kook. Als het geheel goed doorkookt, telt u 3 minuten.

Test of de confituur de juiste dikte heeft.

Vis het vanillestokje uit de confituur en giet de hete confituur  in steriele potjes.

Sluit ze met een deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.