Courgettelasagne met geitenkaas en spinazie

Geitenkaas is voor velen een lekker alternatief voor gewone kaas van de koe. Alleen is het ook een gezonder alternatief of kunnen we beter gewoon koemelk kaas eten? Velen (en zeker de geitenboeren) beweren dat geitenkaas zeker een gezond alternatief kan zijn. Nog een voordeel is dat mensen met een koemelk allergie soms wel tegen geitenkaas kunnen. Is dat zo? Meer hierover lees je hier.
En als je dit gelezen hebt, dan kun je deze lasagne klaarmaken. Heel lekker, heel gezond en echt een gerecht waar je van kan blijven eten…

  • 300 g verse spinazie
  • 4 tomaten
  • 3 courgettes
  • 200 g geitenkaas
  • 150 g sjalotjes
  • 50 g broodkruim
  • peper en wat Maldonzout
  • solo

 

13680824_10154324911734441_1233001704326685584_nVerwarm de oven voor op 180°C.

Was en droog de spinazie en hak de blaadjes in grove stukken. Snijd de tomaten in dunne schijfjes. Snijd de courgettes in de lengte in dikke plakken

Bak de courgetteplakken in wat solo.

Leg 1/3 van de courgetteplakken op de bodem van een ingevette ovenschaal en leg daarboven 1/2 van de tomatenschijfjes en 1/2 van de spinazie en enkele sneetjes geitenkaas. Ga verder met 1/3 van de courgette en lag daarop de rest van de tomaat en de spinazie en geitenkaas. Eindig met een laagje courgette.

Zet de schaal 30 minuten in de oven.

Pel intussen de sjalotjes, snijd ze in ringen en bak ze.

Hak het broodkruim, vermeng met de sjalotjes en een eetlepel solo en strooi dit mengsel over de schotel. Zet de schaal opnieuw in de oven gedurende 15 minuten.

 

Smakelijk!

13680568_10154327756829441_490592370747472844_n

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.