Courgettesalade met Roquefort

Wist je dat de geur minstens de helft van de smaak bepaalt? We proeven niet alleen met de tong, maar zeker ook met onze neus. Kinderen knijpen hun neus dicht als ze iets niet lusten, om het zo toch door hun keel te laten glijden. En ‘Oooowee’ wat vrees ik een verkoudheid als er een lekker etentje gepland staat…dan wil je me echt niet meemaken, geloof me.

Schimmelkazen hebben een ietwat vreemde, typische geur. Het ruiken aan deze kazen doet mij denken aan natte kelders… een echte kaaskenner zal nu waarschijnlijk de wenkbrauwen diep fronsen :-). Maar ook al doet mijn neus me aan iets vies denken, toch heb ik deze kaas leren eten en appreciëren.  Het is nog steeds niet mijn favoriete kaas, maar in een herfstig slaatje, een gezonde pasta of een saus is deze kaas echt subliem en pittig lekker!

0R57I5EM6k0o78fkRqWFW_bo4oZEwzqIvAFMoe8rIds=w1031-h685-no.jpg

2 kleine courgette

olijfolie

een beetje peterselie

1 eetlepel citroensap

Honing (of suiker)

roquefort

pilipili (eventueel)

peper en zout

Verwarm de oven voor op 175°C

Snij de courgettes in repen. Schik ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en meng goed zodat de courgette overal bedekt is met de olie

Zet 10 minuten in de oven

Zet de ovengrill aan en zet nog 10 minuten in de oven. Schep regelmatig om

Hak de munt of peterselie fijn. Houd enkele blaadjes apart

Maak een dressing van  3 lepels olijfolie, het citroensap, een mespuntje honing (of suiker) en de gesnipperde  peterselie. Kruid met peper en zout

Haal de courgettes uit de oven, doe ze in een kom. Giet de dressing erover en laat zo afkoelen

Verkruimel wat Roquefort

Schik de courgettelinten op een bord en werk af met de kaas en eventueel wat pilipili

Tip : mocht je nu echt geen schimmelkazen lusten, dan is dit slaatje ook heel erg lekker met feta!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.