Couscous met verse kruiden en granaatappel

m het beste uit dit recept te halen moet je zeker verse kruiden gebruiken. Op die manier krijg je een geurige, smaakvolle en kleurrijke couscous. De munt in het gerecht smaakt nogal door, dus je moet er wel van houden.

DSC_6691[1].JPG

2 limoenen

500 ml kippenbouillon

50 g boter

3 eetlepels honing

400 g couscous

2 sjalotjes

peterselie

verse munt

wat koriander

3 eetlepels olijfolie

1 granaatappel

beetje gemengde sla

 

Spoel de helft van 1 limoenschil goed af, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit.

Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook.

Doe de couscous in een schaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous gaar worden. Laat hem even afkoelen.

Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn.

Meng de couscous met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden en wat fijngesneden gemengde sla. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de granaatappel, neem een kom en klop er met een houten lepel de zaadjes uit (pas op: de spatten kunnen moeilijk nog uit kledij gewassen worden!).

Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.