Couscouspap met passievrucht en rozijnen

Door mijn niet te stuiten drang naar lezen en bereiden van lekkere recepten kom ik vaak in aanraking met allerlei heerlijk eten. Ik wou dat ik kon beschrijven wat voor feest het is  om over een markt te lopen, naar delicatessenwinkels te staren, uit eten te gaan en dingen uit te proberen. De inspiratie die ik op die manier opdoe gebruik ik graag hier op mijn blog.

Dit dessert is van Piet Huysentruyt en een bommetje van smaken. Geurige sinaasappel, het zoet/zure van de passievruchten en verrukkelijke rozijnen maken dat elke hap je doet denken aan zalige zonnige oorden. En dat is alleen maar leuk nu het wat kouder aan het worden is. Misschien een ideetje als dessert voor het kerstmenu?

kLiyJp0t0TGo13p8pLVxK9vM3rqn_UU0QvNpn39dpF0=w1031-h685-no.jpg

 

2 tassen sojamelk

2 eetlepels agavesiroop

1 eetlepel olijfolie

1 tas couscous

2 sinaasappels

2 passievruchten

2 eetlepels rozijnen

 

Kook de sojamelk op met de agavesiroop en wat olijfolie. Giet die op de couscous en laat weken.

Schil een sinaasappel en snij er de partjes uit à vif. (= géén wit vel achterlaten op de partjes, anders heb je een bittere smaak)

Pers de andere sinaasappel uit en meng dat sap met de pitjes uit de passievruchten.

Maak na een 5tal minuten de couscous los met een vork

Meng het sinaasappelsap, de passievruchten en de rozijnen door de couscous.

Verdeel de pap over kommetjes, glaasjes of diepe bordjes.

Eventueel kun je versieren met wat verse munt, sinaasappelpartjes en een physalis (lampionkersje).

 

Smakelijk!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.