Crème brûlée met gekonfijte tomaten en parmezaan

creme brulee.JPG

85g gekonfijte tomaten (lijken erg op zongedroogde, je vindt ze in de supermarkt)

1 ei

2dl room

1/2dl volle melk

olijfolie

griessuiker

85g poarmezaanschilfers

1 teentje look

mediterrane kruiden

 

Doe de gekonfijte tomaten, het ei, de room en de melk in de blender en mix fijn.  Wrijf ovenbestendige potjes in met olijfolie.  Bedek de bodem met parmezaanschilfers en giet het tomatenmengsel erover.  Plaats de potjes in een braadslede met een 2-tal cm water erin en zet ze in een oven van 180°C tot de crème vast is.

Laat afkoelen en bestrooi lichtjes met griessuiker.  Gratineer het suikerlaagje en dien op.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.