Creoolse gehaktballetjes

creoolse lamsgehaktballetjes

 

  • 4 eetlepels melk
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 500 gr lamsgehakt
  •  1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 a 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 groot ei
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenstukjes (a 4 dl)
  • 2 gele paprika’s, in stukjes
  • 1,5 dl Griekse of Turkse yoghurt
  •  1 a 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • peper en zout

 

Week het brood in de melk. Meng het gehakt met 2 eetlepels ui, 1 teentje knoflook, kerriepoeder, ei en geweekt brood. Vorm er ca 16 kleine gehaktballen van. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de gehaktballen in 4-5 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan.

Bak de rest van de ui in 4-5 minuten lichtbruin in het achtergebleven braadvet. Voeg de tomatenstukjes met vocht en de paprika toe en laat alles ca. 15 minuten zachtjes stoven. Roer de yoghurt, paprikapoeder, peterselie, 1 teentje knoflook en lente-ui erdoor en breng op smaak met zout enh peper. Verwarm de gehaktballen nog 5 minuten in de saus.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.