Creoolse scampi

scampi

  • 1 kg scampi (500 g gepeld)
  • 1 limoen
  • 2 uien
  • 700 g tomaten
  • 2 knoflookteentjes
  • bieslook
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ koffielepel nootmuskaat
  • tijm
  • 1 gedroogd pepertje
  • 80ml room
  • 1 bosje peterselie • peper en zout
 

  1. Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
  2. Was en droog de limoen. Rasp de schil. Pers de limoen en bewaar het sap. Pel en hak de uien. Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel en hak de knoflookteentjes. Hak de bieslook.
  3. Fruit de uien in een pan. Doe er de tomatenblokjes, de knoflook, de bieslook, de laurierblaadjes, de tijm, de nootmuskaat, het pepertje en de limoenschil bij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe. Laat ongeveer 15 minuten sudderen tot het vocht van de tomaten verdampt is. Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur. Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.