Crunchy oat cookies

Positief snoepen van koekjes gemaakt met “gezondere” zoete alternatieven én naar een recept van de Voedselzandloper.

Zoet is vaak het eerste wat we laten als we gezond willen leven. Maar af en toe iets zoets heb je gewoon nodig…zoals ik dus. Zeg nu zelf, zien ze er niet overheerlijk uit?

009.JPG

oasorxjqKHmAT1JdlYg5nBzpAlpc1qq5UG3JAJqoSj8=w1067-h709-no

50g hazelnoten, fijngemalen

100g havermout

100g havervlokken

2 eieren

3 eetlepels agavesiroop

50g gedroogde cranberry’s

100g pure chocolade (70%cacao) in stukjes

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng in een kom de havermout met de havervlokken en hazelnoten.  Breek de eieren hierboven en voeg de agavesiroop toe.  Roer alles goed door elkaar en meng ook de cranberry’s en de stukjes chocolade erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de ringvorm erop.  Schep 2 eetlepels van het havermoutmengsel in de ringvorm en druk dit goed aan.  Trek de vorm voorzichtig omhoog.  Maak zo koeken tot je deeg op is.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koeken in 10 – 15 minuten knapperig bruin.  Laat ze op de bakplaat afkoelen!

 

Smakelijk!!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

2 gedachten over “Crunchy oat cookies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.