Cuberdonijs

cuberdonijs 002.JPG

Volgens Wikipedia :

Een cuberdon, vaak ook bekend als “neuzeke” , “tsoepke” of “topneus”, is een kegelvormig Belgisch snoepgoed dat veel wegheeft van een neus en een dieprode tot paarse kleur heeft.      

Iedereen kent die wel en at dit ooit eens…ik maakte er cuberdonijs van…

 

5dl room, 2dl melk, 8 eidooiers, 100g suiker, 300g cuberdons

 

Klop de eidooiers samen met een deel van de suiker luchtig. Laat het andere deel van de suiker en de melk aan de kook komen. Voeg de melk bij de eierdooiers en laat het binden op een zacht vuurtje (zonder te koken, maximaal  tot 80°).

Laat de cuberdons smelten in een pannetje op een zacht vuurtje. Voeg vervolgens de siroop toe aan het ijsbeslag en laat afkoelen.

Klop de room op en spatel die onder de siroop. Laat opstijven in de diepvriezer

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.