Dadelcake

Het is eigenlijk grappig dat mensen zelfs na een enorme maaltijd nog wel een gaatje kunnen vinden voor iets zoets. Voor mezelf is een snoepje bij de koffie na een maaltijd voldoende.  Maar als ik ergens ga eten en de gastvrouw of -man heeft extra moeite gedaan om een dessert te maken dan ga ik wel proeven. Deze gezonde cake is niet echt een dessert voor na de maaltijd maar eerder een vieruurtje of zoetje bij de koffie. Supergezond is dit gebak wel want hij is suikervrij, lactosevrij en glutenvrij…en smaakt nog heerlijk ook!

Dadels zijn suikerrijk en je eet ze graag of niet. Verwerkt in een dessert smaken ze heel zoet. De suiker die ze bevatten zijn gezonde suikers, hoe raar dit ook klinkt…de suikers worden dusdanig verwerkt in je lichaam, dat ze niet omgezet worden in vet. Allemaal goed voor ons lijfje. Laat de cake tot ons komen, zou ik zo zeggen 🙂

DSC_8169[1]250 g ontpitte Medjool dadels

120 g amandelen ( kan ook met walnoten)

2 soeplepels rauw cacaopoeder

snufje kaneel

1 soeplepel honing

4 eieren

Warm de oven voor op 180°C

Ontpit de dadels en doe ze samen met de cacao, kaneel en amandelen in een keukenrobot en maal fijn tot de grootte van broodkruimels.

Doe er dan de honing bij en pureer nog even.
Splits de eieren en doe de dooiers bij in de keukenmachine.
Klop de eiwitten stijf  en voeg ze dan bij het dadelmengsel.
Vet een bakvorm in of beleg met bakpapier.
Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.
Laten afkoelen.
Smakelijk!
*Tip: Bewaar de cake in een Tupperwaredoos en snij naar behoefte sneetjes af, zo bewaart de cake langer*

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.